Методика розрахунку барабанної підйомної установки - Черниш, О.; Марковський, Р. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
На основі обґрунтованих гіпотез та допущень отримані диференціальні рівняння динаміки однобарабанних підйомних установок з урахуванням пружності валів та пружно-в’язких вагомих канатів змінної довжини.