Обґрунтування параметрів чизельних робочих органів - Корнієнко, С.; Пащенко, В.; Мельник, В.; Огурцов, Е. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
З метою мінімізації тягового опору, шляхом застосування методів варіаційного обчислення, одержані раціональний профіль долота і лобова поверхня наральника чизельного робочого органу. Обґрунтовано схему розстановки таких робочих органів на знарядді. Експериментально показана енергетична ефективність удосконалених робочих поверхонь при збереженні якісних показників розпушування ґрунту.