До визначення параметрів процесів, що виникають в зоні зрізання коренеплодів цукрового буряка в стружку - Фабричнікова, І. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
Досліджується процес утворення бурякової стружки шляхом подрібнення цукрових буряків при виробництві цукру. Отримано рівняння рівноваги пластинки стружки, яка згинається зовнішніми силами. Встановлені розрахункові залежності для визначення зовнішньої сили, моменту пластини та радіусу кривизни стружки.