До питання розробки пристрою для сортування картоплі - Романюк, М.; Еднач, В.; Агейчик, В.; Лакутя, С. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
Картопля є однією з небагатьох сільськогосподарських культур, що забезпечують харчування населення і продовольчу безпеку країни. Висока значимість цього продукту підтверджується постійним зростанням його виробництва в світі і стабільним попитом. У статті розглядаються питання, пов’язані з розробкою конструкції технічного засобу для сортування картоплі. Запропоновано оригінальну конструкцію пристрою для сортування клубнеплодов, використання якого дозволить підвищити продуктивність і якість поділу клубнеплодов картоплі по фракціям.