Визначення раціональної інтенсивності коливань робочих органів вібросепаратора зернових сумішей - Завгородній, О.; Хессро, Монтасер (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
Розглянуто рух частинок зернової суміші по поверхні малогабаритної деки вібросепаратора, яка виконана у вигляді циліндричного жолоба і обладнана відбивачем в нижній його частині. Показано, що раціональні режими руху частинок (основної культури та домішок) можна одержати за рахунок належного вибору інтенсивності коливань деки.