Результати експериментальних досліджень тягових показників МЕЗ-330 «Автотрактор» - Адамчук, В.; Погорілий, С.; Черняк, Р.; Дунь, С. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
У статті представлено результати тягових випробувань МЕЗ-330 «Автотрактор». Встановлено, що тягове зусилля, яке може створювати МЕЗ-330 «Автотрактор», при 15% буксуванні його коліс, збільшується від 40,0 до 54,7 кН при зміні тиску в шинах коліс від 0,45 до 0,08 МПа. Останнє дає можливість підвищити тягове зусилля на 35,2%; тягову потужність на першій передачі на 39%, на другій – на 36%, на третій – 48%; робочу швидкість руху відповідно на 2,8%, 1,4%, 8,2%; питомі витрати палива відповідно на 25,5%, 25,4%, 29,1%. Отримані результати досліджень дають можливість зробити висновок, що МЕЗ-330 «Автотрактор» за своїми тяговими показниками відповідає характеристикам тракторів тягового класу 5.