Вільнопоршневі конструкції - один з перспективних напрямів вдосконалення силових установок транспортних засобів - Шуляк, М. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
Проведено аналіз можливих напрямів вдосконалення двигунів внутрішнього згоряння, розглянуті позитивні та негативні аспекти застосування вільнопоршневих установок, виявлені причини, що перешкоджають масовому використанню даного типу механізмів та запропоновано шлях їх розвитку.