Аналіз збурених коливань у вібраційних приводах сільськогосподарських машин - Черниш, О. (Науковий журнал «Інженерія природокористування», 2020)
Проаналізована теоретична модель для описання руху збурених гармонійних коливань в пружних механічних системах у в’язкому середовищі. Досліджено випадок збурювання без впливу зовнішніх сил безпосередньо на вібруючу масу. При цьому вважалось, що збурювальна сила прикладена до вільного кінця пружного елемента так, щоб він рухався згідно із гармонійним законом. Отримано вираз еквівалентної пружної сили та еквівалентного диференціального рівняння гармонійного коливального руху. Проаналізовані режими таких коливань в умовах в’язкого середовища. Проаналізовані режими таких коливань в умовах в’язкого середовища